Cultureel erfgoed

Waar?
Gemaal de Waterwolf – Teenstraweg 1, Lauwerzijl (Electra)
Wanneer?
Zondag 4 september om 15:00 uur 
Inloop vanaf 14:45 uur

Gesprekleider: Ineke Noordhoff

Programma: Cultureel erfgoed is onderbelicht in het gasdossier. Veel gedupeerden zoals monument eigenaren en erfgoed beheerders lopen tegen grote problemen aan door de jarenlange gaswinning, en zitten vaak klem tussen verschillende instanties.

Ook zien we dat de Groningse dorpen drastisch veranderen door de versterkingsoperatie – maar is dit met behoud van de ruimtelijke kwaliteit van het Groningerland?

Goos Gosling Slotegraaf van Vereniging Groninger Monumenten Eigenaren is bij de themabijeenkomst cultureel erfgoed aanwezig. Leendert Visser van Waterschap Noorderzijlvest vertelt kort iets over gemaal de Waterwolf en de negatieve gevolgen die het waterschap door de gaswinning ondervindt. Er is vooral gelegenheid voor een informeel gesprek met elkaar. We horen graag van gedupeerden wat er anders moet!

Geef je op voor de bijeenkomst via onderstaand contactformulier.

OPROEP AAN MONUMENT EIGENAREN
Annemarie en Boelo in Drieborg schilderden uit protest hun monumentale pand roze omdat zij al jaren niet adequaat geholpen worden door de betrokken instanties. Steun hen en vraag ook aandacht voor de problematiek rondom de afhandeling van mijnbouwschade bij monumenten!

Bij de themabijeenkomst op zondag 4 september delen we meterslange roze lint uit aan iedereen die ook graag zijn of haar monumentale pand een roze tintje geeft. Wikkel je pand in roze en deel vooral de foto’s onder #respectvoorGroningen. Samen vragen we aandacht voor de monumenten in de Provincie Groningen!

    Registreer voor Thema bijeenkomst Cultureel erfgoed

    Thema bijeenkomsten: